Zagreb, 29. prosinca 2017 – Zagrebom će 2. i 3. siječnja zavladati gameri! U sklopu Croatia Winter Music Festivala u zagrebačkoj Areni će se održati Zagreb Gaming Arena, jedinstveni eSports događaj koji će tijekom dva dana donijeti 4 atraktivna turnira u igrama League of Legends, FIFA, Overwatch i Hearthstone i niz atraktivnih događanja za posjetitelje.

Zagreb će prvi puta biti domaćin eSports događanja na razini svjetskih metropola. Tijekom dva dana održat će se četiri međunarodna turnira u igrama FIFA, Overwatch, League of Legends i Hearthstone. Turnir u Hearthstoneu prvi put u Hrvatsku dovodi neke od najboljih svjetskih igrača koji će odmjeriti snage s igračima iz Hrvatske i europskih zemalja. Thijs, Lifecoach, RDU i SuperJJ osvajali su brojne turnire, a pokušat će isto i u Zagrebu gdje se natječu za nagradni fond od 10.000 eura. O snazi League of Legends turnira najbolje govori podatak da je u kvalifikacijama sudjelovalo više od 900 igrača, a 8 timova s po 5 članova kvalificiralo se za glavni turnir s nagradnim fondom od 5.500 eura. Turnir u Overwatchu zahtijeva prethodnu prijavu, a nudi nagradni fond od 1.000 eura. Još uvijek su otvorene prijave za velike FIFA 1vs1 i 2vs2 turnire za koje nagradni fond iznosi 2.000 eura. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na web stranici Festivala www.croatiawintermusicfestival.com.

Posjetitelji će, uz uživanje u gledanju turnira, i sami moći isprobati najnovije igre Battlefield 1, Call of Duty, Watch Dogs 2, Titanfall 2, Fifa i Overwatch na novim Playstation 4 PRO konzolama. Poseban naglasak će biti na na virtualnoj stvarnosti i VR igrama. Na Zagreb Gaming Areni posjetitelji će moći isprobati sve najpoznatije uređaje koji tek stižu na hrvatsko tržište, kao što su Oculus Rift, HTC Vive i Playstation VR. Više od deset uređaja bit će na raspolaganju da se isprobaju uz igranje trenutno najzanimljivijih VR igara.

Na Zagreb Gaming Arenu stižu i napoznatiji regionalni YouTuberi, popularni KoFs (Kings of Fail Show), minecrafter Bloodmaster i simpatični Mudja, a pridružit će im se neke zvijezde u usponu koje tražimo kroz natječaj. Svi zainteresirani mogu objaviti svoju video najavu događaja na Facebook event stranici Zagreb Gaming Arene i osvojiti besplatnu ulaznicu, a YouTube zvijezde će odabrati najbolji video čijeg će autora Cedevita nagraditi hoverboardom! Na VIP YouTube konferenciji posjetitelji će moći naučiti tajne uspjeha i čuti savjete kako razviti uspješan YouTube kanal. U ponudi su i posebne YouTube meet&greet karte za sve one koji žele izbjeći gužvu i osigurati da upoznaju najpoznatije YouTubere.

Više informacija se može saznati na web stranici ili na Facebook stranici događanja.

Karte po cijeni od 50 kuna za oba dana mogu se kupiti putem službene web stranice ili u Tisak Media poslovnicama i poslovnicama Turističke agencije Atlas. Popis prodajnih mjesta može se naći na: http://www.ticketshop.hr/hr/prodajna-mjesta/.