Nakon što nam je prije mjesec dana predstavljena nova igra iz Gears of War serijala, a o kojoj smo već pisali, stižu nam nove informacije o igri!

Anti-pušačka organizacija Truth Initiative uspjela je u svom naumu da igru Gears 5 učini slobodnom od dima. Barem onog duhanskog.
Naime, u suradnji s Microsoftom i razvojnim studijem koji nam je donio posljednja dva Gears of War nastavka – The Coalition, donesena je odluka kako će iz igre biti izbačene sve reference na duhanske proizvode. Tako je Rod Fergusson, direktor razvojnog studija The Coalition dao izjavu za medije u kojoj navodi kako se iz prve ruke susreo s posljedicama pušenja.

“Za mene je oduvijek bilo važno da se pušenje ne koristi kao narativno sredstvo, zbog čega smo odlučili izbjeći isticanje pušenja u Gearsima 5, ali i u cijelom Gears of War Universeu koji nam dolazi”, stoji u izjavi.

U dosadašnjim Gears of War naslovima, cigare nisu bile nepoznat pojam. Tako je Michaelu Barricku, jednom od likova iz trećeg nastavka, cigara među zubima bila nešto poput zaštitnog znaka.

Igra će i dalje nositi oznaku M (dakle, za igrače iznad 17 godina starosti) zbog veće količine nasilja, vulgarnih riječi i krvi. No, duhanski proizvodi više neće biti zastupljeni.

Nova igra iz Gears of War serijala koja nosi ime Gears 5 stiže nam već krajem ljeta, točnije 10. rujna na PC i Xbox One konzolu.