Prije nekoliko dana voditelj Xbox Game Studiosa Matt Booty u intervjuu za britanski portal MCV izjavio je kako iduća generacija njihove konzole, odnosno Xbox Series X neće odmah po izlasku imati svoje velike ekskluzive, već će prvih godinu do dvije igre izlaziti i za Xbox One i novu konzolu (naravno, uz first party igre koje će izaći i na PC i Xbox One i Xbox Series X te third party igre koje će dolaziti također na PC i Xbox One i Xbox Series X, ali uz to neke i na PlayStation 5). Sada nam stiže vijest da Sony, s druge strane, ima sasvim drukčiji plan te da će PlayStation 5 odmah po izlasku imati nekoliko ekskluziva.

Tu vijest prenio je ugledni novinar Kotakua Jason Schreier i to putem nove epizode njihova podcasta Splitscreen. Naravno, koje će to točno igre biti, zasada nije poznato (izuzev igre Godfall, koja je ovoga prosinca najavljena na eventu The Game Awards 2019), no generalno se vjeruje da će čak i PlayStation 4 ekskluzive koje izađu tijekom 2020. godine (poput očekivanog The Last of Us Part II) izaći i u poboljšanom izdanju za PlayStation 5 čim konzola izađe na tržište.

Osim ekskluziva, Schreier je u podcastu istaknuo i velike third party igre koje će zasigurno izaći i na trenutnim i novim generacijama konzola, a kao jednu od njih naveo je nadolazeći Assassin’s Creed za koji se vjeruje da stiže krajem godine. Ukoliko vas, pak, zanimaju šuškanja o novom Assassin’s Creedu, koji će potencijalno imati podnaslov “Ragnarok“, kliknite na ovaj link.