Ryu Ga Gotoku Studio najavio je najnoviji nastavak u svom proslavljenom serijalu Yakuza, a radi se o igri Yakuza 7 koja bi trebala nositi podnaslov Whereabouts of Light and Darkness.

Već smo otprije bili upoznati s činjenicom da glavni direktor serijala Daisuke Sato (kojeg smo intervjuirali na ovogodišnjem gamescomu) radi na novom nastavku u ovom poznatom serijalu kriminalističkih drama prepunih intrige, preokreta, emocija i luckastih sporednih likova i dodatnih misija.

U šestom nastavku, odnosno u igri Yakuza 6: The Song of Life, oprostili smo se od dugogodišnjeg protagonista, legendarnog Kazume Kiryua poznatog i kao ”Zmaj od Dojime”, što znači da u ”sedmici” dobivamo novog protagonista imena Ichiban Kasuga.

No, novi protagonist kao takav nije najznačajnija promjena koju ćemo dobiti u igri Yakuza 7, već je to potpuno novi i drugačiji sustav borbe kojeg još nismo dosad vidjeli u serijalu, a radi se o borbi na poteze.

Biti će zanimljivo vidjeti kako će fanovi serijala reagirati na ovako naizgled drastičnu promjenu, no ovakva odluka Ryu Ga Gotoku studija na iznenađuje s obzirom da se način borbe nije ništa posebno mijenjao kroz dosadašnjih sedam nastavaka serijala i ”spin-off” igre poput Judgmenta, Yakuze Ishin i drugih.

Yakuza 7 najavljena je na posebnom eventu, a s obzirom da je Tokyo Game Show iza vrata, skloni smo vjerovati kako ćemo dobiti hrpetinu informacija ondje. Zasad znamo da izlazi na istočnom tržištu 16. siječnja iduće godine ekskluzivno za PlayStation 4, a uobičajena je praksa da igre u Yakuza serijalu dobivaju svoju lokalizaciju za zapadno tržište otprilike devet mjeseci nakon inicijalnog izlaska na Istoku.