Prije dva dana, točnije 10. studenog na tržište su izašle nove konzole Xbox Series X i Xbox Series S, a Microsoft je sada objavio da slavi dosad najuspješnije lansiranje svojih konzola u povijesti.

Vijest dolazi putem službenoga Xboxovog twitter profila, na kojemu Microsoft ističe da je u prva 24 sata od izlaska konzola prodano više primjeraka i u više zemalja istovremeno nego ikad dosad. “Radimo na tome da obnovimo pošiljke za prodaju što je prije moguće“, dodali su u tweetu iz Xboxa te zahvalili svima na podršci, aludirajući na to da su prodani apsolutno svi isporučeni primjerci. 

O kojim se točno brojkama radi, nažalost nije poznato, a razlog tome je zapravo nova Xboxova politika prema kojoj jednostavno s javnošću više neće dijeliti konkretne brojke jer to za njih “više nije relevantna metrika“. Objasnio je to i sami šef Xboxa Phil Spencer u novom popratnom intervjuu za The Guardian, ističući kako, unatoč fenomenalnom lansiranju i broju prrodanih konzola, to više nije primarni fokus Microsoftove gaming divizije.

Znam da djeluje manipulativno i ispričavam se zbog toga, no ne želim da se moj tim fokusira na sveukupnu prodaju konzola. Primarni ishod svog tog rada koji radimo je koliko igrača imamo i koliko često igraju. To je ono što pogoni Xbox“, objasnio je Spencer, stavljajući naglasak na aktivne igrače i velik broj pretplatnika na njihove usluge kao što je pretplata Xbox Game Pass.