Poznati i odlični Microsoftov pretplatnički servis Xbox Game Pass prema novim podacima prešao je brojku od čak 10 milijuna pretplatnika.

Vijest je to koju je obznanio Microsoftov direktor Satya Nadella u sklopu njihovog novog financijskog izvještaja za treći kvartal fiskalne godine 2020., čime bilježe ukupni porast prihoda od svojih sadržaja i usluga za 2%, no u istom izvještaju ističu kako je prihod od samih igara pao za 1% u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Ovo je prvi puta da je Microsoft javno podijelio broj pretplatnika na njihov servis Xbox Game Pass, a ističe se da je ovaj porast i prelazak brojke od 10 milijuna preplatnika definitivno zabilježen i zahvaljujući mjerama socijalnog distanciranja te činjenici da igrači usred pandemije koronavirusa puno više vremena provode doma igrajući.

Iz Microsofta također ističu i podatak da je, u kontekstu njihovih usluga, Xbox Live porastao na odličnih 90 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika, a značajne brojke postignute su i u segmentu testiranja Microsoftove streaming usluge Xbox’s Xcloud, koja u trenutnoj beta fazi ima stotine tisuća aktivnih korisnika.