Lovecraftovska puzzle avantura Call of the Sea, razvojnog studija Out of the Blue i izdavača Raw Fury, izašla je samim krajem 2020. godine, u prosincu. Sve do sada bila je PC i Xbox ekskluziva (i jedna od prvih novih igara za Xbox Series X|S). No, po novome, idućega mjeseca svibnja službeno dolazi i na PlayStation 4 i PlayStation 5.

Najavio je to razvojni studio putem službenoga twitter profila igre. Moramo priznati da smo pozitivno iznenađeni najavom, naročito ako se uzme u obzir da je igra prvotno i najavljena prošle godine na Microsoftovom eventu Inside Xbox te naknadno čitavo vrijeme prezentirana kao Xbox ekskluziva i jedna od prvih koje će u vizualnoj prezentaciji koristiti snagu Xboxa Series X|S.

Igrači na Xboxu One i novoj konzoli Series X|S Call of the Sea mogu nabaviti kroz pretplatu na Xbox Game Pass, a našu recenziju možete pronaći u još kratkotrajno aktualnom broju 75 časopisa Reboot. Uz visoku ocjenu 8/10, igru smo okarakterizirali kao debitantsku narativnu puzzle avanturu malog španjolskoj studija, koja dokazuje da je već prožvakanu temu izvornog materijala (tematika Cthulhu mitosa bazirana na djelima H.P. Lovecrafta) moguće učiniti novom i drugačijom.

Ukoliko ju planirate zaigrati ovoga svibnja na PlayStationu 4 i PlayStationu 5, apsolutno vam ju preporučamo kao oku ugodnu avanturu, koja odiše opipljivom Cthulhu atmosferom i kao igru koja, unatoč predvidljivoj radnji, donosi interesantnu priču i zabavne zagonetke.