FIA World Rally Championship ove godine slavi punih 50 godina, a kako najbolje proslaviti serijal u gamingu, nego s najavom nastavka WRC 10, desete igre u dugovječnom trkaćem serijalu.

Deseta službena igra natjecanja World Rally Championship, kažu u najavnoj objavi izdavač Nacon i razvojni studio KT Racing, imat će još više staza te niz pooljšanja i novih značajki u ovom slavljeničkom izdanju serijala. Tako će nam WRC 10 omogućiti da u igri ponovno proživimo najintenzivnije trenutke stvarnog prvenstva u Rallyju, od njegova nastanka 1973. godine, pa sve do danas.

Takozvani retrospektivni mod nudit će 19 događaja koji su oblikovali povijest Rallyja, a činit će ih specijalne izazovne staze, koje će testirati igrače impozantnim uvjetima specifičnima za svako povijesno vremensko razdoblje natjecanja. To uključuje šest povijesnih Rally vožnji, kao što su legendarni Acropolis Rally u Grčkoj i Rally Sanremo u Italiji, ali i utrke u Njemačkoj i Argentini. Na raspolaganju ćemo imati više od 20 legendarnih WRC automobila, kao što su Alpine, Audi, Lancia, Subaru, Ford, Mitsubishi, Toyota i mnogi drugi.

Studio obećava najrealističniju fiziku automobila dosad, koja se nadograđuje na onu hvaljenu iz prethodnog nastavka WRC 9, uz posebni naglasak na kontrolu otpora zraka i aerodinamičke sile, kočenja i korištenja turbo brzine na svim površinama, pa će, ističe KT Racing, WRC 10 još preciznije rekreirati realistične senzacije napete vožnje, uz poboljšani i potpuno prerađeni audio dizajn.

Također, poboljšan je i Career mod, koji će nam omogućiti da kreiramo vlastiti trkaći tim, uz već postojeća 52 službena tima sezone 2021, a u skladu sa stvarnom novom ovogodišnjom sezonom Rallyja, u igru će biti uključene i službene vožnje u Hrvatskoj, Estoniji, Belgiji i Španjolskoj.

WRC 10 izlazi 2. rujna 2021. za PC, PlayStation 4, PlayStation5, Xbox One i Xbox Series X|S . Naknadno, nakon dolaska na spomenute platforme, igra će izaći i na Nintendo Switch.