Jučer je stigao novi update, 0.5.10, za World of Warships koji je će biti prava poslastica za sve ljubitelje ove igre. Najveća vijest ovog updatea su njemački bojni brodovi koji će se svidjeti svim igračima koji preferiraju agresivniji pristup pomorskim bitkama. Osam novih bojnih brodova (tier 3 – tier 10) bit će iznimno teško potopiti budući da imaju velik broj HP-a te jači oklop. Update 5.10 donio je i neke izmjene na sučelju, a ukoliko želite pročitati što je sve novo u World of Warships kliknite ovdje.

Tijekom gamescoma imali smo priliku popričati i s ekipom iz Wargaminga koja nam je dala uvid u ono što nas očekuje u bližoj/daljnjoj budućnosti. Tako bi tijekom jeseni trebala doći u potpunosti nova linija ratnih brodova ‘British Cruisers‘. Osim povijesno točnih bojnih brodova, iz Wargaminga su nam rekli kako ćemo uskoro moći vidjeti i posadu našeg broda kako trčkara po palubi i obavlja razne zadatke dok je brod usidren u luci. Tako će se recimo dok je kapetan na palubi, mornari posložiti i salutirati te generalno činiti normalne mornarske stvari.  Sve kako bi se stvorio što veći i autentičniji dojam rekli su nam iz Wargaminga.

British Cruiseri trebali bi nam predstaviti veoma koristan alat koji će zasigurno pomoći svakom kapetanu/ici, a radi se o posebnom pogledu na brodove koji pokazuje kako točno oklop radi i koja je debljina oklopa na određenom dijelu broda. Ono u što smo sigurni nakon predstavlja jest da će igrači pomoću ovog alata bolje razumjeti kako njihov brod funkcionira i povećati mogućnost taktiziranja. Taj nazovimo ga ‘oklopni pogled’ na početku će biti dostupan samo za British Cruiserse, no iz Wargaminga nisu odbacili mogućnost da u mogućnosti i drugi brodovi dobiju isti tretman.