Očekivani novi nastavak popularnog FPS-a Wolfenstein samo što nije stigao na tržište. Iako smo naveli riječ “nastavak”, Wolfenstein: Youngblood bit će zapravo svojevrsna kooperativna samostalna igra u kojoj preuzimamo uloge dviju kćeri heroja B.J. Blazkowicza.

No to ste već od prije i znali, kao i da će ovo biti najotvoreniji Wolfenstein dosada (hvala studiju Arkane, tvorcima Dishonoreda) i prvi ikad kooperativni Wolfie te da neće imati onu standardnu punu cijenu od 60 eura, već će koštati 30 eura. No ono što nitko dosada nije znao je da će PC verzija igre izaći dan ranije nego je planirano – 25. srpnja.

Zašto je tome tako, nitko ne zna, kao niti zašto će verzije za konzole i dalje izaći na planirani datum – 26. srpnja. Jedino što znamo je da je ovu informaciju potvrdila Bethesda putem društvenih mreža, bez ikakvog konkretnog objašnjenja. Čak ni na Steam stranici igre datum izlaska još uvijek nije korigiran te i dalje stoji 26. srpnja, kao i na stranici igre na, primjerice, Wikipediji.

U svakom slučaju, PC igrači imaju se čemu radovati već od ovoga četvrtka. Također, ukoliko ste igru već prednaručili, vrijedi napomenuti kako ćete ju već danas moći instalirati, s obzirom da takozvani “pre-load” kreće već danas na svim igrivim platformama. Za kraj, da sumiramo: Wolfenstein: Youngblood izlazi na PC 25. srpnja, a dan kasnije, 26. srpnja na PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch.