Iako današnja informacija produkcijske kompanije Warner Bros. uopće nije bila neočekivana s obzirom na planetarni uspjeh i izrazito dobru zaradu u kinima te sjajne brojke gledanja na platformi HBO Max, stigla je i službena potvrda da holivudski film The Batman dobiva nastavak.

Vijest su izvorno javnosti prenijeli filmski portali Variety i Deadline, ističući da se u glavnoj ulozi ponovno vraća slavni glumac Robert Pattinson kao Batman/Bruce Wayne koji je odradio fenomenalan posao kao mračni izmučeni detektiv dvije godine nakon početka svoje “karijere” u ulozi osvetnika iz mraka i budućeg princa tame.

Vijest o nastavku Warner Bros. je inače izvorno prezentirao u sklopu sinoćnje prezentacije na festivalu CinemaCon, kada je potvrđeno i da će redatelj nastavka filma The Batman ponovno biti Matt Reeves. Točnije, Reeves je i sam gostovao na pozornici festivala i prenio vijest kako u najavljenom nastavku Batmana ponavlja svoju scenarističku i redateljsku ulogu.

Nažalost, u ovom trenutku Warner Bros. i redatelj Matt Reeves nisu otkrili o čemu će se raditi u nastavku filma The Batman niti tko će biti glavna prijetnja (nadamo se vidjeti filmsku verziju za The Court of Owls), no mnogi pretpostavljaju da će to biti Joker (SPOILERI), s obzirom na to da se kao zlikovac nakratko pojavljuje na samom kraju filma, kao i u dodatnoj izbačenoj sceni u kojoj ga glumi Barry Keoghan (poznat po ulogama u filmovima Dunkirk, The Killing of a Sacred Deer, Eternals itd.).

Iako nije službeno potvrđeno, vrlo je vjerojatno da će svoje uloge uz Roberta Pattinsona ponoviti Jeffrey Wright kao policijski detektiv Jim Gordon te slavni Andy Serkis kao batler Alfred. Hoćemo li ponovno vidjeti  Zoë Kravitz kao Catwoman ili Colina Farrella u ulozi Pingvina, ostaje za vidjeti, no čak i da Farrel ne ponovi svoju ulogu Pingvina u filmu The Batman 2, podsjećamo da su Warner Bros. i HBO prošloga mjeseca najavili kako Pingvin dobiva svoju vlastitu spinoff TV seriju koja će se emitirati putem platforme HBO Max.