Već idućeg mjeseca naše ćemo najdraže Simljane opskrbiti znanjem u nadolazećoj ekspanziji za The Sims 4. Ekspanzija imena Discover University, osma je ekspanzija za ovu simulaciju života, a naše ćemo Simljane napokon odvesti na fakultet.

Stiže nam novi svijet Britechester, koji će sadržavati dvije visoke ustanove, povijesni University of Britechester i nešto moderniji Foxbury Institute. Svijetom ćemo se kretati biciklima, koji kao prijevozno sredstvo po prvi puta dolaze u The Sims 4, nakon što smo ih zadnje imali prilike provozati u The Sims 3. Po izboru visoke ustanove, Simljane ćemo morati negdje smjestiti, a birat ćemo između studentskog doma ili izvan kampusa. Nakon što im odaberemo mjesto za budući život, čeka nas pohađanje predavanja, pisanje zadaća, pripremanje prezentacija i svakojakog istraživanja. Naravno, što više vremena vaš Simljanin odvoji na učenje, to će biti uspješniji.

U slobodno vrijeme Simljane očekuje pregršt zabave zbog koje ćemo i sami poželjeti vratiti se na fakultet, poput juice ponga, druženja s cimerima, pohađanja izvannastavnih aktivnosti kao što su debate, umjetnost ili robotika, a stižu nam i tri karijere prema kojima ćemo se usmjeriti: pravo, pedagogija i inženjerstvo. Kao i u svakoj ekspanziji, na raspolaganju će se naći novi predmeti uz koje ćemo razveseliti naše studente, a moramo priznati, i nas same.

Ekspanzija Discover University stiže 15. studenog na PC, dok ćemo je na našim PlayStation 4 i Xbox One konzolama zaigrati 17. prosinca ove godine.