Ako ste kojim slučajem zaboravili da smo prošle godine pisali kako su veterani poljskih studija CD Projekt RED, Techland i Bloober Team prije dvije godine u tajnosti oformili zasebni novi studio Starward Industries i potom u rujnu 2020. godine najavili svoju prvu igru The Invincible, ne brinite, niste jedini – i mi smo zaboravili. 🙂

Ukoliko vam se ne da kliknuti na link u paragrafu iznad, podsjećamo da će The Invincible biti SF retro-futuristički triler iz prvog lica smješten na vanzemaljski planet Regis III, a igrat ćemo kao svemirska istraživačica i znanstvenica, odnosno dr. Yasna na misterioznoj misiji pronalaska izgubljene posade našeg broda.

Retrofuturizam na kakav smo navikli iz, npr. Aliena, očitovat će se u činjenici da, iako je tehnologija igrinog svijeta budućnosti uznapredovala, digitalna revolucija nije se dogodila te je sva tehnologija analogna, od dronova do autonomnih robota, a u pozadini svega je stvarni povijesni događaj Hladnog rata koji je još uvijek u tijeku.

Kul je informacija i ta da inspiraciju za priču igre razvojni studio Starward Industries direktno crpi iz istoimenog best-selling romana poznatog poljskog pisca Stanisława Lema iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, a uz glavnu protagonisticu doktoricu Yasnu, radnja prati i njezina kompanjona – astronavigatora Novika koji će joj davati savjete, a njih Yasna neće poslušati, što će imati značajne posljedice.

Studio ističe i da će sve naše odluke tijekom igre također imati posljedice na priču, a mi moramo priznati da The Invincible u novom traileru zaista izgleda jako kul i interesantno. Definitivno ćemo ju držati na radaru, a isto to preporučamo vama. Igra izlazi nekad tijekom 2022. godine i to za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S.