Fallout 76 na tržiše je prvotno izašao još u studenom 2018. godine kao prvi Fallout koji je kompletno u kategoriji online multiplayera. Igra nije polučila sjajan uspjeh, a mnogi su ju u startu kritizirali zbog jako lošeg tehničkog stanja, generalnog manjka sadržaja i neinteresantnog gameplaya te, između ostaloga, nedostatka NPC-a.

Potom je još prošle godine najavljena velika nadogradnja Wastelanders, koja će u igru donijeti brojna poboljšanja i dodatni sadržaj, a ta nadogradnja idućega tjedna 14. travnja napokon stiže u igru.

Podsjetimo se, Wastelanders u igru, između ostaloga, donosi NPC-ove s potpuno nasnimljenim glasovima, detaljan novi granajući sustav dijaloga, zatim nove frakcije, potpuno novu priču te, naravno, nove lokacije, nove neprijatelje, nova oružja i čitav niz drugih dodataka i poboljšanja. Ovaj veliki dodatak trebao je već izaći prošle jeseni, barem kako je originalno najavljeno na sajmu E3 2019, no kasnije je došlo do odgode te izlazi tek sada.

Wastelanders, dakle, u Fallout 76 stiže 14. travnja, a povodom toga objavljen je i novi trailer koji možete pogledati u nastavku, a za kraj ističemo kako Fallout 76 na isti dan napokon stiže i na Steam (dosada je na PC-ju bio igriv isključivo kroz Bethesda Launcher). U svemu tome sretna vijest je i da svi koji su igru kupili za igranje kroz Bethesda launcher – potpuno besplatno dobivaju i verziju za Steam. Hvala, Bethesda, odlična odluka.