Ekipa iz Dontnod Entertainmenta svima nam je dobro poznata po odličnom epizodnom naslovu Life is Strange iz 2015. godine. Njihov najnoviji pothvat mračni je akcijski RPG Vampyr smješten u London 1918. godine u doba Španjolske gripe, a bit će zanimljiv ne samo zbog mogućnosti višestrukog izbora i velikog broja moralnih odluka tijekom igre, već i zbog toga što će igra ponuditi nekoliko različitih završetaka.

Na nedavnoj press konferenciji, direktor projekta Phillipe Moreau otkrio je kako će postojati četiri različita završetka igre, a jedan od njih igrači će moći otključati samo ako ne ubiju apsolutno nikoga tijekom čitave igre. „Vjerujte mi, to je jako težak izazov.“ – rekao je Moreau. Da stvari ne budu tako jednostavne, mehanike igre i njezina priča usko su povezane.

Glavni junak Jonathan Reid, po zanimanju doktor, novopečeni je vampir koji se mora suočiti s činjenicom da će za preživljavanje trebati piti svježu krv. Na svom putu susrest će se sa šarolikim likovima čija sudbina će biti u njegovim rukama. Upravo tu leži kompleksnost moralnih izbora s kojima će se igrači imati prilike susretati u Vampyru. Ne samo da će moći odabrati tko zaslužuje umrijeti a tko ne, nego i žele li uopće ubijati kako bi preživjeli.

vamp2

Doktorski posao u doba pandemije gripe nije lak. Pogotovo u ranom 20. stoljeću. Pogotovo ako ste vampir.

Igrači koji će htjeti igrati kao potpuni pacifisti, neće pak moći uživati u čarima levelanja i skupljanja dragocjenih XP-a, obzirom da experience bodovi dolaze kroz ispijanje krvi – kako nedužnih, tako i negativaca. Svako će ubojstvo igrača nagraditi bodovima ali će također imati i različite posljedice, kao i svako izbjegavanje ubojstva, a sve te različite interakcije s NPC-jevima gurat će priču u sasvim drukčijim smjerovima. Zasad još nema novih trailera i detaljnijih video najava u kojima bismo izravno vidjeli nove mehanike igre na djelu, no ekipa iz Dontnoda obećala je da će kroz nekoliko mjeseci izbaciti novi gameplay video.

Planirani izlazak igre zasad je kraj 2017. godine, a igra će po izlasku biti dostupna za PC, Playstation 4 i Xbox One.