Iz Ubisofta stižu odlične vijesti – svi igrači koji za PlayStation 4 kupe fizičko ili digitalno izdanje njihovih nadolazećih igara Assassin’s Creed Valhalla i Watch Dogs: Legion, dobit će besplatnu nadogradnju za konzolu PlayStation 5!

Za sada nije jasno na koji će način vlasnici fizičkog izdanja s PlayStationa 4 prebaciti vlasništvo na PlayStation 5, ali za pretpostaviti je da će se s igrom isporučivati i popratni kod kojeg ćemo iskoristiti upravo za preuzimanje na Sonyjevoj next-gen konzoli. Microsoft je Valhallu i Legion već uključio u svoju Smart Delivery tehnologiju, pa će slična stvar biti moguća i na njihovim konzolama.

Obje igre iskoristit će prednosti konzole PlayStation 5 u vidu Ultra-High Speed SSD-a, čime će vrijeme čekanja na pokretanje biti maksimalno skraćeno, a učitavanje novih dijelova svijeta maksimalno ubrzano. Osim toga, najavljeno je da ćemo Assassin’s Creed Valhallu na Sonyjevoj next-gen konzoli zaigrati u prekrasnih 60 FPS-a i u 4K rezoluciji. Na to možemo reći samo da takve poslastice ne odbijamo!

Watch Dogs: Legion izlazi 29. listopada na PC-ju, PlayStationu 4 i Xboxu One. Od 10. studenog, odnosno od datuma izlaska konzola Xbox Series S/X, bit će dostupan i na njima, dok ćemo na izdanje za PlayStation 5 pričekati do izlaska te konzole – 12. studenog.

Assassin’s Creed Valhalla izlazi na sami datum izlaska Microsoftovih konzola (10. studenog), a kao i u gornjem slučaju, na izdanje za PlayStation 5 strpit ćemo se do izlaska te konzole – dva dana kasnije.