GTA V, jedna od Rockstarovih najpopularnijih igara na planeti, ove jeseni napokon stiže i na next-gen konzole PlayStation 5 i Xbox Series X/S u potpuno novom prerađenom ruhu. No, ispada da Rockstarov izdavač i vlasnik Take-Two u aktivnom razvoju pod sobom ima čak sveukupno šest ramastera i remakeova, od čega tri zasada nisu niti službeno najavljena

Kako Take-Two ističe u svom novom financijskom izvještaju (PDF) za prvi kvartal fiskalne godine 2022., u rubrici postojećih igara koje dobivaju nova izdanja nalaze se next-gen izdanja za GTA V, GTA Online i Kerbal Space Program: Enhanced Edition o kojima već znamo. No, u istoj tablici stoji informacija “THREE UNNANNOUNCED”, a možemo samo nagađati koje bi to tri igre mogle biti.

S obzirom na to da je Take-Two vlasnik razvojnih studija 2K Games i Rockstar Games (te izdavačkog ogranka Private Division), lista mogućih remastera i remakeova je golema. Mnogi vjeruju da će Rockstar i Take-Two ponovno oživjeti neki od prethodnih nastavaka serijala GTA, pa da ćemo u novom next-gen izdanju vidjeti GTA Vice City ili GTA San Andreas, no može to biti doslovno bilo što s obzirom na stotine igara koje su pod njima (originalni Red Dead Redemption za nove konzole? Zašto ne!).

Kada će Take-Two službeno najaviti koja još tri remastera ili remakea rade njihovi studiji, ostaje za vidjeti, ali ističemo da u financijskom izvještaju navode kako postoji mogućnost da neke od tih igara neće biti razvijene do kraja, zatim da će neke vrlo vjerojatno biti odgođene, čak i da postoji mogućnost da će na listu biti dodano još igara.