Kao i svake godine do sada, i početak 2022. obilježit će globalno natjecanje u izradi videoigara Global Game Jam. Na teritoriju Republike Hrvatske natjecanju se možete priključiti od 28. do 30. siječnja u sportskoj dvorani u Novskoj, gdje će vas ugostiti inkubator PISMO powered by A1 i Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA, zajedno sa svojim partnerima i sponzorima.

Zadatak svakog prijavljenog tima na Global Game Jam je da u 48 sati od početka natjecanja stvori videoigru na temu koja će biti otkrivena neposredno prije početka. Natjecanje se odvija paralelno u gradovima diljem svijeta, a prema broju prijavljenih kandidata, Novska je iza sebe ostavila i velika europska i svjetska središta

Global Game Jam prize fund

Global Game Jam održat će se od 28. do 30. siječnja u sportskoj dvorani u Novskoj.

Ovogodišnji Global Game Jam u organizaciji inkubatora PISMO powered by A1 i Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA prate i brojni sponzori, pa je tako glavnu nagradu – iznos od 10.000 kuna – osigurala Jamnica plus d.o.o. sa svojim novim brendom, pićem za gamere ProGame. Drugu nagradu – novčani iznos od 3.000 kuna – osigurao je inkubator PISMO, a partneri iz A1 Hrvatska dodatno su osigurali i A1 paket – Sony PlayStation 5 bundle i Xiaomi Mi Electric Scooter. Treće nagrađeni tim osvojit će iznos od 2.500 kuna, kojeg je osigurao inkubator PISMO, dok će ih A1 nagraditi Xiaomi Mi Electric Scooterom.

„Ovo je globalni event. Zahvaljujemo se sponzorima što su nas prepoznali kao središte hrvatskog gaminga i osigurali nam nagrade koje su daleko bogatije nego prijašnjih godina. Osim što smo ove godine ponudili vrijednije nagrade, natjecateljima nudimo i neke novitete u prostoru u kojem će boraviti 48 sati. Chill zonu za predah od ekrana otvorit će A1, a svi gejmeri moći će se osvježiti inovativnim gejmerskim pićem ProGame. Također, žiri koji će odabrati najbolje radove najutjecajnji su ljudi hrvatskog gaminga – Andrej Levenski, Aleksandar Gavrilović i Dominik Cvetkovski., poručuju organizatori iz Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1, specijaliziranog za gaming industriju.

Prijave za Global Game Jam su u tijeku, a prijaviti se možete direktno na stranici natjecanja. Sve upite vezane uz organizaciju možete uputiti na info@pismo-inkubator.eu.

Medijski pokrovitelji natjecanja su magazin VIDI, PC Play Magazin i Reboot.