Dark Souls: Remastered najavljen je početkom godine za vrijeme Nintendo Direct prezentacije, a od tada smo malo po malo dobivali više detalja. Radi se zapravo o manjim promjenama originala koje PC igrači koji su koristili DSFix neće toliko ni zamijetiti, no igra će svejedno prvi puta biti dostupna za aktualnu generaciju konzola i pronaći svoj put do Nintendovog Switcha.

Sada je izdavač Bandai Namco objavio kada će igrači na PlayStationu 4 i Xboxu One moći testirati online infrastrukturu. Test će se održavati dva dana, 11. i 12. svibnja, od 9 do 15 sati po lokalnome vremenu. Svi zainteresirani igrači mogu već sada na svojoj konzoli preuzeti Dark Souls: Remastered Network Test klijent kako bi bili spremni, a tu opciju imate do 8. svibnja nakon čega će biti zatvorena mogućnost sudjelovanja.

Dark Souls: Remastered izlazi 25. svibnja za PC, Xbox One i PlayStation 4, dok je verzija za Switch, zajedno s testom pomaknuta u ljetne mjesece. Oni koji na računalima već imaju Dark Souls: Prepare to Die Edition moći će igru kupiti po 50 posto nižoj cijeni, dok će se za sve ostale prodavati po 39,99 eura. Sve detalje koje je izdavač do sada objavio možete pronaći ovdje.