Prije tjedan dana internetom su počele kružiti informacije da bi planetarno popularni battle royale hit Fall Guys mogao doći i na pretplatnički servis Xbox Game Pass, no čini se da to ipak neće biti tako.

Stvar se dodatno zakomplicirala jučer kada je, osim nagađanja od prošloga tjedna, dolazak Fall Guysa na Microsoftov pretplatnički servis potvrdio čak i sami Xbox putem službenoga Game Pass instagram profila. Na pitanje jednog igrača koji je izrazio želju zaigrati tu igru na Game Passu, službeni Game Pass profil odgovorio je kratko i jasno: “Dolazi”.

No, taj komentar primijetio je i izdavač igre Devolver Digital te je u odgovoru na tweet Toma Warrena, urednika portala The Verge, poslao još kraću i još jasniju poruku: “To je netočno”. Warren je potom, kao i mnogi, pretpostavio da bi Fall Guys barem mogao doći na Game Pass za PC, no Devolver je potom razjasnio da ne postoje nikakvi planovi da Fall Guys dođe na bilo koji oblik Game Passa.

Da je došlo do zabune i da igrači na Xboxu ipak neće moći igrati igru kroz pretplatu na Microsoftov servis, kasnije je potvrdio i službeni twitter profil igre, ispričavajući se svima na zabuni. 

Naravno, primijetit ćete da ovo nije prvi puta da je Microsoft već potvrdio da neka igra dolazi na Game Pass, a da studio ili izdavač neke igre opovrgnu tu tvrdnju, samo da bi se nakon dužeg vremena ispostavilo da igra ipak dolazi. Najpoznatiji takav slučaj uključuje višestruko nagrađivanu akcijsku avanturu Control finskog razvojnog studija Remedy Entertainment.

Tako je uživo u videu 5. prosinca 2019. godine sami šef Xboxa Phil Spencer  obznanio da dovode Control na Game Pass, da bi samo dan nakon toga Remedy putem twittera istaknuo da je Spencerova izjava netočna te da nemaju nikakve planove i vijesti o Game Passu i Controlu. Od toga slučaja prošlo je godinu dana i gle čuda – Control je samim početkom prosinca 2020. stigao na Game Pass

Ne samo to, već je prije samo četiri dana objavljeno da Control dolazi i na Game Pass za PC na kojemu je od danas 21. siječnja i postao dostupan. Hoće li se isto dogoditi i s hit battle royaleom Fall Guys, pa će igra na Game Pass doći tek nešto kasnije, ostaje za vidjeti.