Kao što smo pisali jučer, Control – jedna od najboljih igara protekle godine – prema riječima šefa Xboxa Phila Spencera trebala je doći na Xbox Game Pass kao “besplatna” igra za sve pretplatnike na taj famozni servis, no čini se kako se to ipak neće dogoditi. Bar ne zasada.

Naime, isti dan nakon što je izašao Mixer stream video u kojemu Phil Spencer najavljuje da Control dolazi na Xbox Game Pass, o tome se oglasio sami finski razvojni studio Remedy Entertainment putem službenog twitter profila igre Control te su automatski demantirali Spencerovu izjavu, rekavši da to jednostavno “nije točno” te da “u ovome trenutku nemaju vijesti ni najava vezanih uz Xbox Game Pass” (bok, Vida).

Mnogi fanovi na twitteru su se uključili u komentare i dali svoje mišljenje, a generalni konsenzus je i dalje da je Control zaista fenomenalna igra (zbog čega je i nominirana za hrpu nagrada) te da za nju vrijedi platiti punu cijenu, no mnogi u komentarima ističu i da je ovo potencijalni potez kojim Remedy želi osigurati da igrači nastave kupovati igru te da je Spencer prerano najavio dolazak igre na Game Pass, što bi moglo prouzrokovati opadanje u prodaji.

Što je točno posrijedi i kada zapravo Control dolazi na Game Pass ili ipak na njega nikada neće doći, ostaje nam vidjeti.