Prije tri dana Activision je u financijskom izvještaju za treći kvartal ove godine naveo kako Forsaken – nova ekspanzija za Destiny 2 – nije ispunila sva njihova komercijalna očekivanja. Na to je sinoć stigao komentar direktora ekspanzije Forsaken, prema kojemu razvojni studio Bungie ne dijeli mišljenje Activisiona.

Naime, jedna od glavnih stavki na koju se Activision u financijskom izvještaju usmjerio, kad se radi o Forsakenu, je činjenica da ekspanzija nije uspjela privući onoliki broj core igrača Destinyja koliko su se iz Activisiona nadali.

Bungiev Luke Smith, koji obnaša ulogu direktora igre za ekspanziju Forsaken, sada je putem twittera objasnio fanovima kako unatoč Activisionovim procjenama Bungie nije razočaran i ne planira mijenjati ono što Destiny predstavlja kako bi privukli nove raznovrsnije igrače.

Nismo razočarani Forsakenom. Odvažili smo se napraviti igru koju će fanovi Destinyja voljeti, i volimo ju i mi u Bungieu“, rekao je u tweetu Smith, te dodao: “Graditi Destiny za igrače koji ga vole jest i uvijek će ostati naš fokus u budućnosti“.

Smith se ovim tweetom očigledno referira i na tvrdnje Spencera Neumanna – financijskoga direktora Activisiona koji je u financijskom izvještaju obznanio kako rade na ubrzavanju izbacivanja novoga i svježeg sadržaja za Destiny 2 kako bi zadržali igrače i pružili nove prilike za monetizaciju.

Ostaje vidjeti na koji način Bungie i Activision planiraju zajedničkom suradnjom ponovno privući one prvotne “core” fanove Destinyja. Dosad su to pokušali objedinjavanjem Forsakena i prijašnjih DLC-a u jedan paket (o čemu smo pisali ovdje), a ukoliko još niste vidjeli, nakon što je Destiny 2 nedavno bio besplatan za pretplatnike na PS Plus, sada je do 18. studenog besplatan i na PC-ju.