Mnoge je na ne baš pozitivan način iznenadila činjenica da novu Destiny 2 ekspanziju Forsaken nije moguće igrati ako ne kupite i oba prethodno objavljena DLC-a. No, studio Bungie sada je promijenio proverbijalnu “ploču” i najavio da od idućega tjedna spomenuta dva prijašnja DLC-a Curse of Osiris i Warmind dolaze u paketu s ekspanzijom Forsaken!

Ova vijest dolazi na radost svih onih koji zasad još nisu kupili Forsaken niti prethodne DLC-eve te posjeduju samo osnovnu igru Destiny 2. No oni koji su prethodno kupili Forsaken bez da su znali kako će za igranje te ekspanzije ipak morati izdvojiti još nešto novaca za prethodna dva DLC-a, neće se puno obradovati. Nažalost, ako ste jedan od njih, svoje novce ipak nećete dobiti natrag.

U čitavoj priči mnogima je sumnjiv i potez kojim je za pretplanike na PlayStation Plus prošloga mjeseca Destiny 2 (bez ikakvih dodataka) bio besplatan, te su mnogi ocijenili kako je to bio Bungiev marketinški potez kojim će natjerati igrače da kupe Forsaken. Utoliko je čitava zavrzlama oko nemogućnosti igranja Forsakena bez kupnje prijašnjih DLC-eva još i gora.

No, kako ne bi iznevjerio svoje fanove koji su potrošili više novaca, svim igračima koji su dosada kupili Forsaken odvojeno Bungie će u znak iskupljenja pokloniti paket vrijednih in-game itema koji uključuju jedinstveni emblem, jedan crni shader, dva egzotična emotea (Knife trick i Coin flip) te nekoliko consumable itema. Spomenuti poklon paket očekuje se nekad u prosincu.

Paket ekspanzije Forsaken s uključenim DLC-evima Curse of Osiris i Warmind izlazi idući tjedan – 16. listopada te od tada više nećete morati kupovati Destiny 2 DLC-eve i ekspanziju odvojeno.