Kada smo počekom srpnja saznali da će NBA 2K21 na next-gen konzole PlayStation 5 i Xbox Series X doći s većom cijenom nego za trenutne konzole, na internetu se pokrenula rasprava znači li to da će next-gen igre generalno biti skuplje. Iako potvrdu za to još uvijek nemamo, Ubisoft je iskoristio priliku i jučer je najavio da njihove nadolazeće igre Assassin’s Creed Valhalla i Watch Dogs Legion na next-gen konzolama neće biti skuplje.

U jučerašnjem konferencijskom pozivu, šef Ubisofta Yves Guillemot tako je potvrdio da barem next-gen igre koje za PlayStation 5 i Xbox Series X izlaze za ove blagdane (već spomenuti Valhalla i Legion) neće imati veću cijenu, već će koštati 60 eura, jednako kao i njihove verzije za PlayStation 4 i Xbox One.

Za ove božićne igre, planiramo izaći s istom cijenom kao i za prethodnu generaciju konzola. Na to smo fokusirani u ovom trenutku“, rekao je Guillemot, no na upit o tome koju će onda cijenu imati Far Cry 6, koji na next-gen konzole stiže tek u veljači 2021., Guillemot nije ponudio konkretan odgovor, već je samo ponovno istaknuo cijenu igara koje na PS5 i XSX izlaze još ove godine.

Za cijenu od 60 dolara, koncentriramo se na božićne izlaske. Te igre izaći će s cijenom od 60 dolara“, zaključio je Guillemot, dajući naslutiti da Ubisoft zapravo još uvijek nije odlučio što će biti s cijenama next-gen igara nakon ove godine. Više o tome vjerojatno ćemo saznati još ove jeseni, s obzirom da je Ubisoft jučer najavio da se nova epizoda njihovog live eventa Ubisoft Forward odvija ovoga rujna.