Nakon godina iščekivanja nastavka nekad popularnog Ubisoftovog serijala Splinter Cell, upravo je stigla iznenadna najava da je umjesto pravog nastavka krenuo rad na kompletnom remakeu originale igre Splinter Cell.

Na remakeu Splinter Cella radi ogranak Ubisoft Toronto, studio čija je prva iga bio Splinter Cell: Blacklist iz 2013., a kasnije su napravili i Watch Dogs: Legion, Far Cry 5 i najnoviji Far Cry 6. Iako je Splinter Cell Remake upravo najavljen, studio ističe da je njihov rad na remakeu tek krenuo, što znači da u ovom trenutku nemamo datum izlaska. Ono što zasad znamo o remakeu je da će igra biti napravljena u potpunosti nanovo i iz početka (aka definicija remakea u odnosu na remaster) te da će graditi na bogatim temeljima čitavog serijala i brenda, uz zadržavanje linearnog pristupa.

To ujedno znači i da ovaj remake neće biti baš potpuno identičan prvoj igri Splinter Cell, već da će studio primijeniti svoju kreativnu slobodu i unijeti određene inovacije te napraviti sasvim novo iskustvo koje će uz brojne preinake biti donekle vjerno originalu, ali i zadržati njegov duh i osnovne principe. Evo i popratnog osmominutnog videa o Splinter Cell Remakeu i povijesti izrade serijala.

Također, studio u popratnoj najavi i intervjuu ističe da u remakeu možemo očekivati novu generaciju vizuala i gameplaya, dinamično osvjetljenje i sjene, a sve to bit će upogonjeno Ubisoftovim obnovljenim Snowdrop engineom koji se koristi i u igrama kao što su The Division 1 i 2, nadolazeća Ubisoftova Star Wars igra, ali i ovoga ljeta najavljeni Avatar: Frontiers of Pandora. Drugim riječima, fokus na najnoviju tehnologiju i poboljšani Snowdrop engine znači da je Splinter Cell Remake u izradi za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S.

Ukratko, Splinter Cell Remake bit će projekt koji bi podjednako trebao biti i za stare fanove i nove igrače, a na njegovim temeljima Ubisoft će, barem tako obećavaju u službenoj najavi remakea, izgraditi budućnost za serijal Splinter Cell, što, drugim riječima, znači da nas u budućnosti očekuju i novi nastavci. Više o svemu pročitajte putem ovoga linka s Ubisoftove službene stranice.