Izdavač Devolver Digital i razvojni studio WolfEye Studios (kojega je osnovao nekadašnji šef Arkanea i kreativni direktor serijala Dishonored) sinoć su najavili da je u njihovoj novoj immersive sim RPG kaubojskoj nadnaravnoj igri Weird West krenuo prvi besplatni community event s napadom zombija te su najavili i planove za budući sadržaj i nadogradnje igre.

Podsjećamo, radi se o igri koja spaja kauboje, Divlji zapad, nadnaravno, okultno i mistka čudovišta te funkcionira kao Dishonored, ali prezentiran iz izometrijske perspektive. Devolver i WolfEye ističu da je u dva tjedna od izlaska igre Weird West do danas zaigralo nešto više od 400 tisuća igrača, a u sklopu proslave toga krenuo je event “The Plague” s najezdom zombija. To je prvi takav u nizu planiranih live evenata u igri jer će Weird West u pravilnim razmacima dobivati besplatne nove story evente, okršaje, likove, ekspanzije i dodatne misije.

Najavni trailer za najezdu zombija tako otkriva i roadmap za buduće nadogradnje. Iako je dosta štur te ne otkriva konkretne detalje niti datume izlaska svih najavljenih nadogradnji, poznato je da je idući na redu tzv “Content Pack”, zatim “Nimpossible mod” (pretpostavljamo – nova izazovna razina težine), nakon čega slijedi još jedan event naziva “Caged Ones”, a posljednja na listi implementacije bit će podrška za community modanje igre.

Sav naknadno izbačeni sadržaj za Weird West bit će u potpunosti besplatan, a za kraj podsjećamo da je igra od 31. ožujka dostupna za PC, PlayStation 4, Xbox One i Xbox Series X|S te kroz pretplatu Game Pass. Naše dojmove i gameplay iz prva dva sata igre možete pogledati na našem YouTube kanalu, odnosno putem videa u nastavku ovog teksta: