Crunchyroll, vodeća svjetska platforma za streamanje i distribuciju animea predstavio je film Suzume, kreaciju poznatog redatelja Makoto Shinkaia, koji je jučer premijerno prikazan u kinima diljem regije. Ljubitelji animea će od sada moći će uživati u filmu koji je već ostvario veliku popularnost i uspjeh na globalnim blagajnama.  

Suzumeino putovanje počinje u mirnom gradu u Kyushu (u jugozapadnom Japanu) kada susreće mladića koji joj kaže: “Tražim vrata.” Ono što Suzume pronalazi su jedna istrošena vrata koja stoje uspravno usred ruševina kao da su zaštićena od bilo kakve katastrofe. Naizgled privučena njihovom snagom, Suzume poseže za kvakom… Vrata se počinju otvarati jedna za drugim diljem Japana, oslobađajući uništenje svega što se nađe u blizini. Suzume mora zatvoriti ove portale kako bi spriječila daljnju katastrofu, stoji u opisu filma. 

Suzume je 13. redateljski rad Makota Shinkaija, nakon Weathering with You objavljenog 2019., koji je osvojio “Animaciju godine” na 43. dodjeli filmskih nagrada Japanske akademije. Shinkai je osvojio nagradu za “Redatelja godine” za svoj film Your Name iz 2016. na 40. dodjeli filmskih nagrada Japanske akademije, zajedno s uspjehom kao treći japanski film s najvećom zaradom u svijetu.