Razvojni studio Sumo Digital u svojih 16 godina postojanja radio je na čitavom nizu igara, što samostalno (Virtua Tennis, F1 2009, LittleBigPlanet 3, Crackdown 3, Team Sonic Racing i druge), što kao ispomoć drugim poznatim studijima na drugim igrama (Broken Sword 3 i 4, čitavi serijal Forza Horizon, novije igre Hitman 1 i 2 itd.). Isto tako, tijekom svoga postojanja, radili su s čitavim nizom izdavača, a sada su najavili suradnju s jednim od najvećih – 2K Games te su objavili da s njima rade na “zasad nenajavljenim projektima”.

Da, dobro ste pročitali; riječ koju su upotrijebili je “projektima” u množini, što znači da će u izradi biti nekoliko igara. Nažalost, s obzirom da još nijedna igra nije službeno najavljena, ne znamo o čemu se radi niti koliko će točno igara biti, hoće li to biti nastavci jednog serijala ili više različitih projekata i igara. Također, studio je obznanio da će razvoj igara na kojima će raditi biti u njihovom studiju u Sheffieldu, što je prostor koji je pripadao studiju Red Kite Games, no poznato je da je taj studio u veljači ove godine postao dijelom konglomerata Sumo Group te su ovi studiji sada praktički jedna velika obitelj.

Oduševljeni smo što ćemo raditi s 2K i radujemo se otkriti detalje projekata u dogledno vrijeme“, o suradnji s izdavačem 2K Games izjavio je Gary Dunn, izvršni direktor Sumo Digitala. Stoga nam ne preostaje ništa drugo nego čekati spomenuto “dogledno vrijeme” kako bismo saznali na čemu novome radi Sumo Digital nakon ne baš toliko dobro prihvaćenog Crackdowna 3 i potom relativnog uspjeha igre Team Sonic Racing. Vrijedi napomenuti: od prije je poznato kako rade na igri Dead Island 2 te na svemirskoj igri kodnoga imena Project Nova.