Poljski razvojni studio Techland ima pune ruke posla. Osim što nekim čudom i dalje pohvalno rade na novim dodacima za svoju igru Dying Light iz 2015. godine, tek su nedavno izbacili Dying Light 2 Stay Human koji također tek još treba dobiti nove dodatke. I dok studio kaže kako je plan podržavati dvojku barem idućih pet godina, već su jučer najavili da rade i na sasvim novoj igri. Bit će to zasad neimenovani AAA fantasy akcijski RPG koji će imati veliki otvoreni svijet.

Ono što je primarno interesantno kod ovog novog Techlandovog projekta je što je studio na izradi igre angažirao vrsne developere iz čak nekoliko različitih studija kao što CD Projekt RED, Ubisoft, Warner Bros., Arkane Studios, Guerrilla Games, Playground Games i People Can Fly. To znači da na Techlandovom novom akcijskom RPG-u rade ljudi koji su prethodno radili na igrama kao što su The Witcher 3 i Cyberpunk, Prince of Persia: The Sands of Time, Mad Max, Deathloop, Horizon Zero Dawn, Forza Horizon te Painkiller i Outriders.

Nažalost, o samoj novoj upravo najavljenoj igri nisu poznati konkretni detalji osim jedne konceptualne fotke i par informacija. Iz Techlanda ističu kako će to biti potpuno novi IP, značajno drugačiji od bilo čega što je studio radio prethodnih godina. “Želimo stvoriti cjelovito next-gen iskustvo. Novi fantasy ep smješten u rasprostranjeni otvoreni svijet, upogonjen vještinama i iskustvom koje smo stekli kao tim tijekom godina, prožet novim idejama, strašću i kreativnošću“, kaže direktor studija Pawel Marchewka, dodajući: “Iako trenutno ne možemo još podijeliti detalje o ovom projektu, svi smo istinski uključeni u njega i radujemo se pokazati ga igračima kad za to dođe vrijeme“.

Dizajneri s velikim iskustvom

Podijelili su zato nešto više informacija o samom iskusnom timu koji radi na igri, nadovezujući se na gore nabrojane razvojne studije i igre kroz koje su stjecali iskustvo. Tako će narativna direktorica biti Karolina Stachyra koja je prethodno radila za CD Projekt RED na igrama The Witcher 2: Assassins of Kings te The Witcher 3: The Wild Hunt, i njegovim DLC dodacima. Voditelj narativnog tima je Arkadiusz Borowik, također iz CDPR-a.

Redatelj dizajna otvorenog svijeta Techlandovog novog fantasy RPG-a je Bartosz Ochman koji je radio na CDPR-ovim igrama Cyberpunk 2077 i The Witcher 3, dok će kreativni direktor igre biti Mario Maltezos koji je prije radio za Ubisoft na igri Prince of Persia: The Sands of Time, zatim za Warner Bros. na igri Mad Max te poslije i za Microsoft. Glavni game dizajner je David McClure poznat po radu za Arkane Studios na igri Deathloop, dok je prije Arkanea radio za izdavača Deep Silver ali i za studio Playground Games (Forza Horizon).

Za glatke i spektakularne animacije pobrinut će se Kevin Quaid koji je više od osam godina radio za Guerrilla Games i značajno pridonio njihovim PlayStation hitovima Horizon Zero Dawn i Killzone: Shadow Fall, dok je glavni dizajner za UI/UX Marcin Surosz zaslužan za korisničko sučelje i korisničko iskustvo u igrama studija People Can Fly (Painkiller, Bulletstorm, Outriders).