Već neko vrijeme nismo čuli gotovo ni glasa od studija Playdead – autora izvrsnih igara Limbo i Inside. Studio već gotovo dvije godine marljivo radi na svojoj trećoj igri, a tek sada dobili smo prvu informaciju o tome kakva će biti tema te misteriozne igre.

Posljednji puta kad se Playdead oglasio o radu na trećoj igri po redu, bilo je to još 20. siječnja 2017. godine nakon odličnog uspjeha Insidea, putem jednoga tweeta u kojemu su podijelili screenshot s concept artom treće igre:

Informacije nakon toga tweeta prestaju dolaziti, a tek sada, gotovo dvije godine kasnije, Arnt Jensen – jedan od osnivača i dizajnera Playdeada – u intervjuu za danski portal Computerworld otkrio je kako će ta njihova treća igra po tematici i žanru biti SF.

Dakako, po concept artu od prije 2 godine, to se potencijalno i moglo naslutiti, ali nema ništa bolje od službene potvrde. “Iduća igra bit će poprilično usamljenički sci-fi smješten negdje u svemiru” – u intervjuu je objasnio Jensen, razjasnivši kako na njoj trenutno radi četrdesetak ljudi iz studija Playdead.

Napomenuo je kako je sve još uvijek u ranoj idejnoj fazi te da nažalost još nemaju radni prototip igre, ali nadaju se da će imati igrivu verziju i build nekad tijekom iduće godine. Za nas sve to znači da ćemo na iduću igru studija Playdead morati čekati još dosta dugo.

No, to nas potencijalno ne mora ni čuditi ni žalostiti, jer Limbo – njihova prva igra – svjetlo dana je ugledala još na ljeto 2010., a Inside čak punih šest godina kasnije. S obzirom da su obje igre polučile ogroman uspjeh i bile su zaista posebne, voljni smo čekati treću igru studija Playdead koliko god treba, vjerujući da će nas i ona izuti iz cipela kad god izađe.