Za sve ljubitelje THQ-a i igara bez DRM zaštite stiže prava poslastica – THQ Nordic i poznata platforma GOG sklopili su dogovor o izdavanju THQ-ova nadolazeća četiri velika naslova.

Vijest je to koja je jučer službeno objavljena na GOG stranici. Tim putem obznanjeno je da će BioMutant, Darksiders III, This is The Police 2 i Fade to Silence biti dostupni na GOG-u na isti datum kada i službeno izlaze na tržište. Dakle, neće biti čekanja na GOG verzije bez zaštite – onaj dan kad BioMutant izađe, moći ćete ga kupiti i na Steamu uz DRM zaštitu i na GOG-u bez zaštite.

Da ne bude zabune – to ne znači da sve četiri igre izlaze istovremeno, već da svaka u svoje službeno vrijeme izlaska odmah izlazi i na GOG-u 🙂

Ono što je posebno oko ovog dogovora između GOG-a i jedne izdavačke kompanije kao što je THQ Nordic je činjenica da je ovo prvi puta da izdavač unaprijed najavi ovakav pothvat, pogotovo ako uzmemo u obzir kako brojni izdavači u današnje vrijeme intenzivno koriste Denuvo i druge oblike zaštite protiv piratiziranja, da bi u kasnijim updateovima uklanjali zaštitu jer je ista probijena.

Također, zanimljivo je kako je danas stigla i još jedna zanimljiva vijest o THQ Nordicu – ona o kupnji kompanije Koch Media. Vijest o tome možete pročitati na ovom linku.