Nakon sedam godina igrači će moći saznati koja sudbina čeka mladu Clementine. Njen put kroz postapokaliptični svijet prepun hodajućih mrtvaca nije bilo nimalo lagan, a što su tvorci naumili za kraj njene priče otkrit ćemo u posljednjoj epizodi za The Walking Dead: The Final Season koja stiže idućeg tjedna.

Nakon problematičnog zatvaranja Telltale Gamesa koje je započelo krajem rujna prošle godine, IP se vratio u ruke Skybound Entertainmenta. Radi se o timu kojeg je osnovao tvorac The Walking Dead svijeta, Robert Kirkman, a tim je zaposlio neke bivše Telltaleovce kako bi završili priču na odgovarajuć način.

Četvrta i posljednja epizoda koju ćemo vidjeti zove se Take Us Back i evo što kaže službeni opis: “Došli smo do kraja. Nakon godina borbe za opstanak, Clementine je sada vođa zajednice izgubljene djece i računaju na nju da ih sigurno odvede doma. Na kraju eksplozivne misije, vatra, kaos, živi i hodajući mrtvaci se svi nalaze na njenom putu. Može li Clementine biti spasiteljica koju trebaju? Njena priča dolazi do dramatičnog i srcedrapajućeg završetka u posljednjoj epizodi. Noć će uskoro završiti.”

To ne zvuči kao da glavnu junakinju čekaju dobre stvari, no u svijetu Walking Deada se to jako rijetko događa. The Walking Dead: The Final season bit će priveden kraju 26. ožujka na PC-u, PlayStationu 4, Xboxu One i Switchu. Verziju za PC možete nabaviti samo putem Epic Games Storea, dok ćete ostale verzije pronaći u odgovarajućim trgovinama vezanim uz konzole. Trailer se nalazi ispod teksta, a službene stranice kriju ostale informacije.