Nastavno na ekskluzivni dvadesetominutni prikaz gameplaya za next-gen stealth akcijsku avanturu The Lord of the Rings: Gollum kojemu smo imali prilike svjedočiti iza zatvorenih vrata u svibnju (i o čemu smo prenijeli veliki feature tekst na ovome linku), razvojni studio Daedalic Entertainment i izdavač Nacon sinoć su pokazali izrazito skraćenu i “cinematično” izrežiranu verziju toga u novom gameplay traileru u sklopu eventa Nacon Direct.

Rasprave su još sinoć krenule na internetu i u komentarima različitih uploada trailera, od službenog PlayStationovog YouTube kanala preko Xboxa do službenog kanala izdavača Nacon, pri čemu mnogi prigovaraju na naizgled nedovršene, loše ili zastarjele animacije kretanja protagonista Golluma te da igra izgleda neispolirano. Sličan dojam prenijeli smo i mi u svibnju, no vidjevši 20 minuta gameplaya, možemo reći i da trailer zasigurno ne ide u korist samoj igri i onome kako ona zapravo izgleda.

Ono što možemo reći je da većina gameplay kadrova u traileru ima promijenjenu perspektivu, pa i čudne izokrenute kuteve i kadrove, pri čemu je protagonist Gollum većinom zumiran. Time se, nažalost, postiglo da cjelokupna igra i Gollumove kretnje izgledaju dosta nezgrapno, čak i u odnosu na nedovršeni i neispolirani gameplay koji smo imali prilike vidjeti iza zatvorenih vrata u svibnju. Zašto je tome tako, znaju samo iz Daedalica, no čini se da su išli na cinematičnost trailera i postigli kontra efekt.

U svakom slučaju, o detaljima same priče i settingu nećemo pisati ovdje ponovno (te vas upućujemo da svakako pročitate naš detaljni veliki izvještaj od svibnja na ovome linku), no podsjetit ćemo samo da stealth akcijska avantura The Lord of the Rings: Gollum na tržište izlazi 1. rujna 2022. i to za PCPlayStation 4PlayStation 5 te Xbox One Xbox Series X|S.