Zanimljivo je to kako smo nekada davno, u vrijeme kućnih računala (formalni naziv za tadašnje modele računala Commodore, ZX Spectrum, Amstrad, Amiga, Atari…) uživali u otkrivanju novih žanrova (jer tada su velikim dijelom i mnogi nastajali kako je napredovala i tehnologija), dok danas uživamo u otkrivanju što boljeg recikliranja i spajanja već poznatih žanrova. Uz dašak nostalgije koja svakako ne škodi.

The Knight Witch tako je nova igra uz koju će se lijepiti epiteti “istraživanja u duhu metroidvanije” te “brze shoot ‘em up borbe“, ali i, dosta neočekivano: “mehanizma deckbuildinga s velikim naglaskom na magiju“. Premijerni trailer igre samo djelomično nagovještava kako će spomenuta kombinacija gameplay elemenata funkcionirati, no ako je suditi po upečatljivim animacijama, eksplozivnim te ujedno i simpatičnim vizualima te činjenici da su developeri maksimalno iskoristili mogućnost kretanja glavnog lika – The Knight Witch definitivno zaslužuje dodatnu pažnju.

Oh, autori igre su inače veterani koji stoje iza naslova kao što su RiME, Moonlighter i Plants VS Zombies. Radi se o studiju maštovitog imena Super Awesome Hyper Dimensional Mega Team.

The Knight Witch se očekuje ove godine na većini igraćih platformi: PC-ju, PlayStationu 5 i 4, Xboxu Series X i S te Nintendo Switchu. Poznati izdavač Team17 sugerira da za nove informacije likeamo njihov službeni Facebook, pratimo Twitter i pridružimo se na Discord.