Hello Games – studio svima poznat po svemirskoj istraživačkoj igri No Man’s Sky – na ovogodišnjim The Game Awardsima najavili su novu potpuno drukčiju avanturu The Last Campfire.

Kako je Sean Murray, osnivač i direktor Hello Gamesa naveo u popratnome tweetu, radi se o kratkoj indie avanturi na kojoj ne radi čitavi studio, već dva prominentna člana kroz program Hello Games Short:

Murray je taj program usporedio sa kratkim crtićima studija Pixar te objasnio da služi za kultiviranje kreativnosti i poticanje novih “glasova” u studiju. The Last Campfire je prva takva igra u sklopu programa Hello Games Short, a mnoge će na prvu vizualnim stilom i gampelayem podsjetiti na Journey.

U igri preuzimamo ulogu stanovitog čovječuljka s kapuljačom u šarenom svijetu u kojem nas očekuju brojne zagonetke i potraga za značenjem na povratku kući, a studio obećava predivnu divljinu punu čudnih bića i misterioznih ruševina.

The Last Campfire izlazi nekad tijekom 2019. godine, a zasada je jedino poznato da dolazi na PC putem Steama (igru možete pronaći i dodati na wishlistu ovdje), dok će izlazak na ostale platforme biti najavljen nešto kasnije. U nastavku pogledajte premijerni trailer prikazan u sklopu The Game Awardsa: