U nizu brojnih svjetskih premijera i trailera potpuno novih igara, na ovogodišnjim The Game Awardsima službeno je najavljen Far Cry New Dawn – novi nastavak poznatoga i popularnoga serijala.

Radi se o direktnom nastavku prethodnika Far Cry 5, pa je tako radnja New Dawna također smještena u fiktivni Hope County u Montani, ali 17 godina nakon globalne nuklearne katastrofe koja je zadesila svijet.

Civilizacija se ponovno vraća iz kaosa i pronalazi dramatično izmijenjen svijet. U post-apokaliptičnom Hope Countyju, preostala populacija se skupila u različite grupe, svaka sa svojim pravilima preživljavanja“, stoji u službenome opisu novog Far Cryja.

U New Dawnu znatne probleme će ovoga puta stvarati grupa poznata pod imenom Highwaymen, koju vode sestre blizanke Mickey i Lou. Njihova zloglasna banda bit će glavni zlikovci koji putuju od grupe do grupe i nasiljem preuzimaju sve resurse.

Naša uloga bit će pomoći nedužnoj zajednici zvanoj Survivors, obraniti ih od nemilosrdnih Highwaymena, pomoći zajednici preživjelih i boriti se za opstanak u post-apokaliptičnom svijetu.

Naravno, u New Dawnu ćemo imati i pomoć u obliku specijalista koji će nam pomagati u građenju oružja i vozila. Ponovno ćemo unajmljivati pomoć – takozvane “Guns for Hire” i “Fangs for Hire” – neki od kojih će nam biti poznati i od prije, te ćemo ići na ekspedicije i unaprjeđivati svoju bazu.

Far Cry New Dawn izlazi već 15. veljače 2019. godine i to za PC, PlayStation 4 i Xbox One.