The Dark Pictures: Man of Medan izlazi 30. kolovoza – za točno mjesec dana u trenutku pisanja ovoga teksta. Ususret izlasku, razvojni studio Supermassive Games i izdavač Bandai Namco objavili su novi razvojni dnevnik kroz koji nas upoznaju s nečime što nosi ime The Curator’s Cut, a bit će to, u nedostatku boljeg naziva, New Game+ mod pomoću kojega ćemo igru moći odigrati drugi puta na posve novi način.

Naime, kako saznajemo iz novoga razvojnog dnevnika, prvi puta kad budemo prelazili igru, određene scene bit će isključivo vezane uz nekog specifičnog lika i kroz njegovu perspektivu. Primjer u videu s početka je igre, gdje određenu scenu proživljavamo kroz perspektivu lika imena Brad. Taj način igre, koji će biti dostupan kroz prvi prelazak, iz studija Supermassive zovu Theatrical Cut.

Ono što će nam, s druge strane, Curator’s Cut omogućiti je alternativna verzija priče. Iste scene i događaje prilikom drugog prelaska doživjet ćemo iz totalno druge perspektive, odnosno prateći sasvim druge likove (u primjeru prikazanom u videu, istu scenu s početka igre možemo sada odigrati kao Alex).

Naravno, to znači da ćemo iskusiti potpuno drugačije dijaloge i scene koje nismo vidjeli u prvom prelasku i potpuno nove mogućnosti daljnjeg napretka u igri, što nas može odvesti u sasvim drukčijem smjeru, pogotovo s obzirom da su u Man of Medanu svaki naš odabir i svaka odluka od izrazito velike važnosti.

Ono što moramo istaknuti je činjenica da će u trenutku izlaska igre – 30. kolovoza – Curator’s Cut biti dostupan samo onima koji dotada prednaruče igru te na taj način Pre-order verzija igre ima svojevrsni vremenski ograničeni Early Access pristup ovom “New Game+” modu. Kažemo vremenski ograničeni, jer će Curator’s Cut nekad krajem godine postati dostupan i svima ostalima koji kupe standardnu verziju igre nakon izlaska.

The Dark Pictures: Man of Medan, ponavljamo, izlazi 30. kolovoza 2019. za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Početkom ovoga mjeseca imali smo priliku otputovati u Hamburg na Bandai Namcov event te zaigrati igru, stoga naše dojmove iz hands-on iskustva možete pročitati na ovome linku. U gore podijeljenom videu provjerite kako će izgledati Curator’s Cut, a u nastavku ovoga teksta, ukoliko već niste, još jednom pogledajte video koji smo složili nakon isprobavanja igre.