The Binding of Isaac: Rebirth izašao je početkom studenog 2014. godine i radilo se o uljepšanoj i poboljšanoj verziji originala na kojoj su radili Edmund McMillen i Florian Himsl. Kao i prva igra, i nova verzija je bila ogroman hit, pa su Nicalis i McMillen nastavili s dodavanjem sadržaja. Najprije je izašao veliki DLC Afterbirth, nakon njega je stigao Afterbirth+ koji je bio besplatan, a nedavno je igra dobila još jednu veliku besplatnu nadogradnju koja je trebala biti posljednja.

Par dana prije nego što je počeo sajam PAX West, putem službenog Twitter profila razvojnog tima Nicalis objavljen je kratak video u kojem je najavljen The Binding of Isaac: Repentance. Tada se nije točno znalo o čemu se radi, no jučer je objavljeno više informacija. Radi se o još jednom proširenju, koje bi prema McMillenu ovog puta zbilja trebalo biti zadnje, i koje će opet ubaciti brdo novosti. Najveći dodatak je implementacija ogromnog moda zvanog Antibirth, a uz njega tim i McMillen pripremaju svoje novosti.

Kao i za Afterbirth, svi igrači koji žele zaigrati Repentance morat će proširenje platiti, a odluka je takva zato što se radi o velikom dodatku. Datum izlaska još uvijek nije poznat, ali je McMillen rekao kako surađuje s jednim od tvoraca Antibirth moda kako bi sve prošlo glatko.

The Binding of Isaac: Rebirth dostupan je za PC, PlayStation 4, PS Vitu, Xbox One, Wii U, 3DS, Switch i iOS, a ako želite biti u toku s onim što se događa najbolje vam je pratiti Twitter profile Edmunda McMillena ili Nicalisa.