RPG inspiriran Vikinzima The Banner Saga originalno je debitirao početkom 2014. na PC-ju, a njegov nastavak trebali bismo zaigrati na PC-ju, PS4 i Xboxu One u prvom kvartalu sljedeće godine. Za sve one koji igru još nisu odigrali ili si žele osvježiti pamćenje prije dolaska nastavka, dobre vijesti! The Banner Saga će uskoro biti igriva i na konzolama.

Iako se ranije govorilo kako će The Banner Saga stići na konzole početkom ove godine, to se ipak malo odužilo, tako da će vlasnici PlayStationa 4 i/ili Xboxa One ovu igru moći zaigrati od 12. siječnja 2016.

Kao što se može očekivati, pri portanju The Banner Sage developeri su se morali uhvatiti ukoštac s određenim tehničkim izazovima, ali prema obećanome, The Banner Saga bi na konzolama trebala imati dobro razvijene kontrole i sustav naredbi prilagođen igranju s kontrolerom.

Podsjetimo, The Banner Saga je singleplayer vikinška saga u kojoj biranjem puta, opcija u razgovoru i borbene taktike svaki igrač odlučuje o ishodu svoje priče, ali i o tome hoće li čitava jedna civilizacija preživjeti. Osim fantastične 2D animacije, u igri se ističe glazba koju je skladao dobitnik Grammyja Austin Wintory, kojemu je jedan od novijih projekata bio Assassin’s Creed Syndicate.

Evo kako bi The Banner Saga trebala izgledati na PlayStationu 4: