Epic Gamesov Fortnite se spaja s Marvelovim Avengersima u novom eventu. Avengers: Infinity War je trenutno najveći hit u svijetu filmova, a Fortnite je najveći hit u svijetu videoigara pa je ovo ogromna promocija obje strane. Trenutno nema službeno licencirane Avengers igre osim ovog eventa.

Thanos, zlikovac velike brade iz Avengersa, na ograničeno vrijeme će doći u Fortnite. Moći ćete ga upravljati sutra, 8. svibnja u “Infinity Gauntlet Limited Time Mashup” modeu. Mode će biti veoma sličan standardnom battle royale modeu, ali će se negdje na mapi pojaviti “Infinity Gauntlet”, objekt koji možete naći i skupiti da izgledate kao Thanos i dobijete njegove moći. Nije najavljeno koje su to točno moći, nego samo da su to “sve moći koje dolaze s njim”.

Infinity War redatelji Joe i Anthony Russo su veliki fanovi Fortnitea pa je Joe kontaktirao Epic Games kako bi se ova kolaboracija dogodila.

“Ovih par mjeseci, kada smo radili na Inifinity Waru, uzimali smo pauze da odigramo nekoliko Fortnite igara,” govori Joe. “Zatim smo počeli razmišljati, nebi li bilo kul da napravimo neku Avengers-Fortnite kombinaciju?”

Čitav intervju možete pročitati na Entertainment Weekly stranici.

Epic Games još nije objavio trajanje Avengers: Infinity War eventa. Za Fanove Avengersa, Fortnite je besplatno dostupan za iOS, Mac, PC, PlayStation 4, i Xbox One.