Project Resistance nova je igra, odnosno projekt, u svijetu Resident Evila, a nakon odličnog CGI trailera koji nas je upoznao s četvero preživjelih, danas smo u sklopu Tokyo Game Showa 2019 dobili više informaciju o samom gameplayu.

Project Resistance je asimetrična multiplayer survival horor igra u kojoj sudjeluje ukupno pet igrača. Četvero ih igra kao jedan od survivora od kojih svaki imaju svoju posebnu sposobnost. Klasični healer, napadač, tenk i hakerica morat će zaista raditi zajedno ako žele uspješno pobjeći od glavnog negativca – koji je također igrač.

Uloga Masterminda je slojevita i igra se drukčije od poznatog Resident Evil 2 Remake štiha u kojem se nalazi četvero preživjelih. Mastermind ustvari igra preko nadzornih kamera te pokušava spriječiti preživjele postavljajući zamke i različite vrste zombija. Posebno nas se dojmila ključna taktika odvajanja preživjelih, zaključavanja vrata i gašenja svjetla – dok ih u mraku čeka krvožedni zombi. Mastermind također može preuzeti kontrolu nad određenim zombijima, a kruna njegovog rada je ubacivanje Mister X-a koji će tiho pjevušiti X Gon’ Give It To Ya dok ubija preživjele.

Trailer u nastavku!