Na Tokyo Game Showu 2019, na kojem je i Rebootova ekipa (ako već to niste popratili), Hideo Kojima pokazao je 50 minuta gameplaya iz svoje nadolazeće igre Death Stranding koju neki nestrpljivi jezici već sada nazivaju igrom generacije.

Osim tih 50 minuta izuzetno napetog gameplaya koji će vas držati na rubu sjedala, izašao je i Briefing trailer kojeg smo imali prilike vidjeti i na Gamescomu te koji upućuje našeg junaka Sama Bridgesa u njegovu misiju (ukoliko je odluči prihvatiti, hehe, Nemoguća misija fanovi gdje ste).

Što se gameplay tiče, otkrio nam je dosta novih elemenata o kojima prethodno nismo znali ništa. Naime, morate paziti na svoju opremu jer ako krenete ostavljati stvari svuda po svijetu, budite sigurni da se ona neće magično stvoriti na vašim leđima kasnije. Naravno, imate ograničenje oko toga koliko stvari možete nositi, a Sam uvijek može iskoristiti neke nadogradnje koje će mu omogućiti da postane prava teretna mazga.

Iz nekog razloga naša obuća će se trošiti s vremenom te ćemo ju morati mijenjati (uzbudljivo!), a Samova misija da dostavama paketa ujedini Ameriku nije nimalo lagana (jer što je teret teži, teže su i sve aktivnosti) stoga ćete se često trebati odmarati. U gameplay videu vas stoga očekuju prizori Normana Reedusa kako se masira pa potom kupa u, pretpostavljamo ljekovitom, blatu u okolici Nina.

Borba izgleda zabavno kao i u svim prethodnim igrama proslavljenog kreatora videoigara, a kako sve to skupa izgleda i zašto hoverboard izgleda kao košara za plac saznajte u nastavku.

Hvala IGN-u na videu!