Iskreno govoreći, nekad se začudimo koliko se pored svih AAA igara i velikih blockbustera jednako možemo radovati nečemu kao što je Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge – kooperativni retro arkadni brawler i nova igra koja je premijerno najavljena prošle godine u ožujku kao novi dodatak serijalu igara koje postoje više od trideset godina.

Iako još uvijek ne znamo kada izlazi Shredder’s Revenge – spiritualni nasljednik legendarnog nastavka Turtles in Time (ili Hyperstone Heist, ako ste kul i igrali ste bolju i napredniju verziju za Sega Genesis/Mega Drive), svaki novi video povećava hype i jedva čekamo zaigrati ono što za nas “ovoga ljeta” sprema studio Tribute Games – tim u kojemu se pod izdavačem Dotemu okupio dio tvoraca odličnog retro kooperativnog brawlera Scott Pilgrim vs. The World: The Game.

Sve vam je već jasno ako znate išta o Nindža kornjačama i modernim brawlerima na temelju starih klasika (sličan primjer, uz Scotta Pilgrima, je i Streets of Rage 4 istog izdavača Dotemu, ali i igre kao što su Wonder Boy, Metal Slug i hrpa drugih kojima Dotemu prednjači u modernom retro pokretu). O igri Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge već smo pisali u nekoliko navrata, a posljednji puta prije mjesec dana kad je stiglo 11 minuta novog gameplaya i najava da će glasovni glumci iz crtića Ninja kornjače posuditi glasove i u igri. Od prije znamo i da će igrivi likovi osim četiri Ninja kornjače biti i April i Master Splinter.

Danas je, pak, stigao još jedan razlog za mini slavlje i hype jer je objavljen i novi Behind the scenes video (drugi po redu, slučajno propustismo prvi s početka travnja, pa ga, elem, ispod u tekstu). Ako vas imalo zanima igra jer ste dugogodišnji fan ili ćete to tek postati (ili samo volite retro brawlere – iako ne vidimo kako to ide bez Ninja kornjača), svakako savjetujemo da pogledate video (štoviše, oba!) i provjerite kako i sama ekipa iz studija Tribute Games “geek-outa” na Ninja kornjače, ne vjerujući da imaju priliku oživjeti svoj omiljeni serijal.

Drugi behind the scenes video (čije nastavke očekujemo uskoro) ujedno je i interesantan uvid u dizajn levela jednog brawlera kao što je Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, zatim u to kako se novi nastavak razlikuje od prijašnjih igara iz devedesetih te kakvi nas sve modovi očekuju, od klasičnog arkadnog pa do story moda koji će imati i mapu grada New Yorka na kojoj ćemo otključavati levele jedan za drugim i moći se šaltati između njih.

Studio u videima podsjeća i na činjenicu da bi ovo trebala biti idealna kauč kooperativna igra koju ćete godinama moći igrati sa svojim najmilijima, ali imat će i online multiplayer koji će također imati određene prilagodbe (poput činjenice da svi igrači mogu pokupiti pizzu za vraćanje healtha kako ne bi bilo svađe i “rage quitanja” ako je pokupi samo jedan). Da ne spoilamo sve, bacite oko na behind the scenes videje, nećete požaliti.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge. izlazi ovoga ljeta za PC, PlayStation 4, Xbox One/Series X|S i Nintendo Switch.