Survival horor rogue-like igra The Persistence originalno je izašla još 2018. godine, ali tada isključivo kao VR igra za PlayStation VR. Danas, pak, stiže vijest da u “normalnom” izdanju ovoga svibnja stiže na PC i konzole.

Radi se, dakle, o hvaljenoj igri nezavisnog studija Firesprite Games, koja je igračima još 2018. ponudila interesantno SF horor iskustvo s rogue-like elementima iz prvoga lica u VR-u, a studio je sada odlučio igru na PC i konzole donijeti svima onima koji ne posjeduju VR uređaje, kako bi u njoj uživao što veći broj igrača.

Radnja igre The Persistence odvija se u budućnosti 2521. godine, a smještena je na kolonizatorski svemirski brod duboko u svemiru. Naravno, kako to obično biva, brod je preplavljen kojekakvim čudovištima i ubojitim mutantima koji će se igračima naći na putu, a da stvar bude interesantnija, leveli kroz koje će igrači prolaziti nalik su labirintu koji se konstantno mijenja posredstvom proceduralnog generiranja (otuda element žanra rogue-like).

Nova verzija igre, unaprijeđena za PC i konzole imat će značajno poboljšane vizuale i okoline u odnosu na prethodnu isključivo VR verziju, ali i spektakularne post-processing efekte te podršku za 4K rezoluciju. The Persistence tako u poboljšanom regularnom digitalnom izdanju izlazi 21. svibnja za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch po cijeni od 30 eura, a kasnije tijekom ljeta izlazi i u fizičkom izdanju, ali isključivo za konzole.

Igru je već sada moguće prednaručiti za Xbox One s popustom od 10%, kao i za Nintendo Switch uz isti popust, dok je za PC na Steamu samo omogućeno dodavanje na wishlistu. No, to nije sve, jer svi koji igru već od prije posjeduju za PlayStation VR, novu verziju za PlayStation 4 dobivaju potpuno besplatno.