Subnautica, hvaljena “pomorska/podvodna” open world survival igra razvojnog studija Unknown Worlds, koja je na tržište izašla prije dvije godine nakon dugotrajne ali iznimno uspješne Early Access faze, do danas je prodana u više od 5 milijuna primjeraka.

Vijest je to koju je za portal GamesIndustry.biz obznanio Charlie Cleveland, osnivač razvojnog studija Unknown Worlds, objasnivši kako se brojka od prodanih više od 5 milijuna primjeraka odnosi na kupnju na svim platformama, uključujući PC (Steam i Epic Games Store), PlayStation 4 i Xbox One. Također, točna brojka, prema Clevelandovim riječima, u ovom trenutku iznosi 5.23 milijuna.

No možda najinteresantnija od svega jest činjenica da je Subnautica uspjela premašiti brojku od 5 milijuna prodanih primjeraka unatoč tome što je još krajem 2018. godine punih dva tjedna bila dostupna za preuzimanje potpuno besplatno putem promocije na dućanu Epic Games Store. Naime, tijekom te promocije podijeljeno je čak 4.5 milijuna besplatnih primjeraka igre, a to znači da Subnauticu zapravo posjeduje gotovo 10 milijuna igrača.

Za kraj, podsjećamo kako razvojni studio već neko vrijeme radi i na nastavku imena Subnautica: Below Zero, koji je još od 30. siječnja 2019. dostupan na Steamu putem programa Early Access i to po trenutnoj cijeni od 16,79 eura.