Survival igra Subnautica bila je hit već u Early Accessu, da bi krajem siječnja ove godine kroz konačnu verziju ostalim PC igračima pokazala zašto je to tako. Podvodne avanture preživljavanja na vanzemaljskom svijetu prepunom raznih, zastrašujućih beštija nije za one koji imaju talasofobiju, ali možda im pomogne da je se dijelom riješe. Razvojni tim Unknown Worlds Entertainment pripremio je kompleksno i polirano iskustvo za igrače koji vole graditi i istraživati, a sada i konzolaši mogu vidjeti što su propustili.

Od sinoć je Subnautica dostupna za PlayStation 4 i Xbox One, objavio je s veseljem razvojni tim. Na obje platforme se igra prodaje po cijeni od 30 eura, a s izdavanjem im je pomogao Gearbox Publishing. Kao što priliči portovima za konzole, kontrole i grafika je prilagođena novim sustavima, ali kako se Unknown Worlds nije bavio njima do sada s portovima im je pomogao tim Panic Button (DOOM, Wolfenstein II i Warframe za Switch, Rocket League za PS4).

U tipičnom stilu ovog žanra, krećete od nule i napredujete izgradnjom sve veće i kompleksnije baze i alata koji će vam pomoći da obavite svoju misiju i pobjegnete s planeta na kojem ste se zatekli. Ovisno o težini kojoj odaberete, to će vam biti jednostavnije ili teže, pa svatko može podesiti iskustvo po želji. Sve informacije o igri pronaći ćete ovdje, a ispod teksta možete pogledati kako to izgleda.