Ekipa Firefly Studiosa se užurbano priprema za nadolazeći Gamescom koji se održava od 17. do 21. kolovoza na kojem će prezentirati svoja dva projekta.

Ne možemo reći da su potpuno novi, obzirom da je jedan prerada poznatog Stronghold Kingdomsa za mobilne uređaje na iOS-u i Androidu, a uvid u istog su nam omogućili u promotivnom videu koji slijedi.

Drugi, i nama mnogo zanimljiviji je Stronghold Legends: Steam Edition, obnovljena inačica kronološki trećeg poglavlja serijala Stronghold koji je zabrazdio novim smjerom od dotadašnjih izdanja. Naime, u njemu je igrač imao prigodu birati kampanje koje su mu dale kontrolu nad unikatnim zapovjednicima poput kralja Arthura ili primjerice grofa Vlada Dracula, te u paketu s njima posebne jedinice koje su im pridružene.

Obnovljeno izdanje koje stiže na Steam trenutno nepoznatog datuma će biti besplatno za postojeće vlasnike Stronghold Legendsa, a donosi poboljšani grafički prikaz, dodatnu kampanju i mape, nove funkcionalnosti vezane uz Steam, te poboljšanja multiplayera.