Uz brojne druge atraktivne najave na sinoćnjem Sonyjevom eventu State of Play stigla je i potvrda da Capcomova igra Street Fighter 6, najnoviji očekivani nastavak u dugovječnom i jednom od najpopularnijih boričakih serijala, stiže 2023. godine za PC, PlayStation 4, PlayStation 5 i Xbox Series X|S te je objavljen novi gameplay trailer koji nam je otkrio brojne novosti.

Za početak, Capcom kaže kako Street Figher 6 koristi njihov vlastiti odlični pokretač RE Engine, prethodno korišten u igrama seijala Resident Evil i Devil May Cry, a osim što će to pomoći da igra sadrži napredne vizuale u svakom aspektu, studio kaže kako novi Street Figher dolazi i uz tri različita nova igriva moda, uključujući Fighting Ground, World Tour i Battle Hub. Bit će to po svemu sudeći inovativni novi modovi s mnoštvom neočekivanih gameplay značajki za jednu borilačku igru.

Primjerice, World Tour je singleplayer imerzivni story mod i praktički kampanja koja, kaže Capcom, pomiče granice borilačkih igara jer će nas kroz priču povesti na istraživanje polu-otvorenih područja u kojima ćemo se potom i boriti. S druge strane, novi mod Battle Hub (koji je u novom traileru prikazan samo kratko) nudit će opciju online sastajanja u hubu s drugim igračima.

Capcom ističe kako će to poticati igrače na interakciju i komuniciranje na nove načine. Naravno, za dugogodišnje fanove serijala vraćaju se tu i modovi iz prijašnjih igara, uključujući Arcade mod, online mečeve, trening mod i dobre stare lokalne mečeve za svađanje s rodbinom i prijateljima na kauču.

Ogromna novost je i što će igra tijekom mečeva imati i prave in-game komentatore za čije su potrebe angažirali poznate glasove iz zajednice borilačkih igara kao što su Jeremy “Vicious” Lopez i Ryutaro “Aru” Noda koji će prepričavati naše mečeve u realnom vremenu dok se budu događali. Igrači će, kaže Capcom, moći birati osobnosti koje će prepričavati mečeve što bi ujedno trebalo i pomoći lakšem razumijevanju gameplay značajki igre, naročito za pridošlice.

Naravno, novi Street Fighter 6 imat će i kontrole prilagođene za stare, ali i nove igrače, pa tako stiže s dvije vrste kontrola: klasične i moderne (koje će imati opciju izvršavanja napada kombinirajući jedan gumb s direkcionalnim inputom, odnosno D-padom). Tu su i nove core borbene mehanike koje sadrže i potpuno novi gameplay sustav nazvan Drive System. On se sastoji od novog punjivog mjerača koji će nam potom omogućavati da izvedemo pet novih tehnika koje se zovu Drive Impact, Drive Parry, Overdrive Art, Drive Rush i Drive Reversal.

Detaljni opis svih pet novih vještina iz sustava Drive (klik na sliku za povećanje)

Što se samih boraca tiče, logično je da se vraćaju mnogi legendarni Street Fighter borci kao što su Ryu i Chun-Li, potom i Luke iz igre Street Fighter V, ali u šestici dolaze i potpuno novi likovi kao što je breakdance plesač Jamie. Bit će ih, dakako, još no kompletnu postavu starih i novih boraca Capcom obećava da će postupno otkriti kasnije tijekom ove godine. Dotada gomilu trenutno otkrivenih novih informacija možete pročitati i u detaljnom Capcomovom službenom blogu, kao i u novom PlayStation blogu

Za kraj podsjećamo da Street Fighter 6 izlazi 2023. godine za PC, PlayStation 4, PlayStation 5 i Xbox Series X|S.