Nakon što su prošli tjedan iz CI Gamesa priznali kako su pogriješili smjestivši svoju igru Sniper Ghost Warrior 3 u otvoreni svijet i kada su pokušali napraviti AAA igru umjesto da se fokusiraju na taktičnu pucačinu.

Stvari ne izgledaju blistavo za nastavak njihove “soulslike” igre Lords of the Fallen, pogotovo nakon što je Tomasz Gop, glavna pokretačka snaga serijala, dobio otkaz u CI Gamesu. U razgovoru za Eurogamer rekao je kako su ga otpustili zbog smanjivanja tima, opsega, budžeta i poslovnog pristupa. “Skoro dvije godine radio sam na nastavku i nisam vidio da se maknuo iz konceptualne faze. Radio sam na nečemu u što sam vjerovao 100%, no nismo producirali igru.” rekao Gop.

Marek Tyminski, šef CI Gamesa rekao je Eurogameru da iako trenutno ne rade na Lord of the Fallen 2, to ne znači da su odustali od igre. “Jako smo ozbiljni oko nastavka Lords of the Fallena. No radi se o tome da ne želimo polovično raditi stvari već da želimo kvalitetu.”, nadodao je Tyminski.

U CI Gamesu trenutno, a i u bliskoj budućnosti, neće moći podizati produkcijski i marketinški budžet. U studiju još uvijek žele raditi kvalitetne igre zanimljive igračima, no one koje se ne moraju natjecati s blockbusterima. Što se tiče Lord of the Fallena, Tyminski je optimističan da će igrati izaći nekad u naredne dvije godine. “Mnogo smo radili na Lord of the Fallen 2 i stvarno smo puno toga stvorili. Radi se o tome da treba naći najbolje timove koji će zajedno raditi na igri, i nakon što to osiguramo, znamo što želimo napraviti.”, zaključio je Tyminski.