Šuškalo se šuškalo, a Sony je sada i potvrdio: službeno je najavljen Ghost of Tsushima Director’s Cut koji ovoga kolovoza dolazi na PlayStation 4 i PlayStation 5, ali uz to stiže i potpuno nova ekspanzija i poglavlje priče o kojemu smo pisali prije nekoliko dana.

Već neko vrijeme naporno radimo na potpuno novom izdanju igre, koje ne samo da uključuje novo poglavlje Jinovog putovanja, već i nove nadogadnje koje su nastale kao direktan odgovor na značajke koje je zajednica igrača ponajviše tražila“, počinje Andrew Goldfarb, komunikacijski menadžer studija Sucker Punch Productions u obavijesti na PlayStation blogu.

Story ekspanzija na otoku Iki

Za početak, Director’s Cut će u igru donijeti novu lokaciju, otok Iki koji se povijesno i geografski u stvarnosti nalazi nedaleko od Tsushime te je također bio napadnut od strane Mongola. Radnja nove ekspanzije za Ghost of Tsushima odvijat će se na tome otoku, na koji će protagonist Jin Sakai otputovati kako bi istražio glasine o invaziji Mongola. “No, ubrzo se nađe uhvaćen u događaje s izrazito osobnim ulogom koji će ga prisiliti da proživi neke traumatične trenutke iz svoje prošlosti“, ističe Goldfarb.

Osim nove priče i novih likova, ekspanzija na otoku Iki donosi i hrpu sadržaja, uključujući nove okoline za istraživanje, nove oklope za Jina i njegova konja, nove mini igre, borilačke tehnike, nove vrste neprijatelja i životinja te još puno toga, o čemu ćemo, kažu iz Sucker Puncha, više informacija saznati vrlo brzo.

Ekspanzija na otoku Iki donosi novu lokaciju, novu priču i likove te hrpu novog singleplayer sadržaja

Next-gen izdanje Tsushime za PlayStation 5

Osim što stiže nova ekspanzija, novost je da osnovna igra Ghost of Tsushima kroz Director’s Cut dobiva značajno unaprijeđenje i novu verziju za PlayStation 5, uključujuči i ultra brza učitavanja, opcije za rezoluciju 4K i 60 FPS-a, kompletnu podršku za kontroler DualSense i njegove napredne značajke haptičkog sučelja i adaptivnih triggera te unaprijeđeni 3D audio. Odlično je i što će postojeći vlasnici igre s PlayStationa 4 moći prenijeti svoje saveove i spremljene pozicije direktno na PlayStation 5.

U sklopu novog izdanja za PS5 stiže i japanski lip sync koji je izostao iz originala za PS4, a sada će biti ubačen “zahvaljujući brzini i sposobnosti PlayStationa 5 da renderira međuscene u realnom vremenu“. No, bit će tu i čitav niz drugih “standardnijih” poboljšanja i nadogradnji kroz besplatni patch, kako za PS5, tako i za one koji igru već od prije imaju za PS4. Taj patch donosi nove accessibility opcije, nove postavke i opcije izmjene kontrola, mogućnost uključivanja lock-ona prilikom ciljanja i borbe te druge značajke.

Čak i multiplayer ekspanzija Ghost of Tsushima: Legends dobiva besplatne novosti i nadogradnje, o kojima iz Sucker Puncha u ovom trenutku nisu htjeli podijeliti više.

Ghost of Tsushima Director’s Cut uskoro će se moći prednaručiti za PS4 i PS5 u više izdanja, pa čak i fizičkom

Director’s Cut u nekoliko izdanja

Ghost of Tsushima Director’s Cut sa svime gore nabrojanim stiže 20. kolovoza. Na konzoli PlayStation 4 koštat će 60 dolara, dok će za PlayStation 5 koštati 70 dolara

Svi koji su već prije kupili igru za PlayStation 4, sada po sniženoj cijeni od 20 dolara mogu kupiti Director’s Cut za PlayStation 4 koja će im se otključati 20. kolovoza. Također, oni koji kupe Director’s Cut za PS4, a žele igrati na novoj konzoli, nadogradnju na PlayStation 5 morat će dodatno platiti još 10 dolara

Oni koji, pak, od prije imaju osnovnu igru za PlayStation 4, a žele direktno kupiti Director’s Cut za PlayStation 5, isti će platiti 30 dolara. Hvala Sonyju što je istovremeno zakomplicirao, ali i pojednostavnio. Nismo čak ni spomenuli fizičko izdanje. Više informacija na službenoj stranici igre i službenome PlayStation blogu.